BemutatkozásSzabó KrisztiánSzabó Krisztián vagyok, hagyományos kínai orvos, ortopéd-, sport-, és neurofuncionális akupunktőr. 2017-ben szereztem meg diplomámat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara, és a Heilongjiang University of Chinese Medicine közös képzésének keretein belül Kínában, Harbinban. Oktatásom során egyenlő arányban tanultam a nyugati orvoslás, és a keleti medicina tantárgyait, valamint fontos szerepet kapott a kínai nyelv elsajátítása is. Öt éves tanulmányaim alatt nagy hangsúlyt fektettem a kínai gyógyászat gyakorlati alkalmazásának megtapasztalására. Három évig Budapesten, Prof. Dr. Yu Funian szárnyai alatt sajátítottam el a szakma alapjait, képzésem nélkülözhetetlen részeként egy évig a medicina bölcsőjében, Kínában szélesítettem tovább ismereteimet.


Jelenleg az amszterdami Shenzhou University of Chinese Medicine és a Nanjing University of Chinese Medicine közös együttműködésével indított mesterképzésének (Msc) hallgatója vagyok.


Sportolói múltamnak köszönhetően figyelmem legfőképpen a mozgásszervi panaszok kezelésére összpontosult. A modern neurofunkcionális akupunktúra eljárásai új szintre emelik a fájdalom és muszkuloszkeletális problémák gyors-és hatékony kezelését. A neurofunkcionális akupunktúra az Egyesült Államokban az FDA, és a Nemzeti Tudományos és Orvosi Akadémia által elsőként ajánlott, nem gyógyszeres terápia a fájdalom kezelésére. Diplomám megszerzése után több, specifikus továbbképzésen vettem részt Írországban, valamint az Egyesült Államokban. A szakma legkiemelkedőbb alakjától sajátítottam el az ortopédiai-, sport- és neurofunkcionális akupunktúra alapjait. (Dr. Antohny Lombardi, az NFL, CFL, és NHL ligák sztársportolóinak privát konzulense, és az EXSTORE funkcionális vizsgálati módszer megalkotója.)


A 2018. szeptemberében, Londonban elvégzett képzést követően kezeléseim között szerepel az AcuRegen kozmetikai akupunktúrás módszer. Az Egyesült Államokban és Ausztráliában népszerű eljárás franchise rendszerben kialakított protokollját előszeretettel alkalmazom.


Továbbképzéseim:

  • 2018 szeptember 20-24. London - AcuRegen Cosmetic Acupuncture, and Advanced Collagen Induction Therapies
  • 2019 április 13-14. Dublin, Írország - EXSTORE, Electro-Acupuncture and Motor-Point Acupuncture
  • 2019 szeptember 20-22. Syracuse, New York, Egyesült Államok - Advanced Diagnosis and Needling for Myofascial Pain and Disfunction, Trigger Point Acupuncture/Dry Needling
  • 2019 szeptember 28-29. Syracuse, New York, Egyesült Államok - Advanced Assessment and Treatment of Sports Injuries Using Electro-Acupuncture

A rendelőrőlA rendelőről


Letisztult biztonságos online adatbázis. Az Acu-Point az Önről készült feljegyzéseket a megfelelő titoktartás mellett, az Acusimple modern, zárt rendszerű, digitális platformján tárolja, ahol a kezelésének menete, az Ön állapotának és javulásának minden lépése nyomon követhető, egyszerűen hozzáférhető.


A rendelő a Duna-Pest Rezidenciák társasház A épületében található. Exkluzív helyszín, kellemes megnyugtató légkör. Kezelőhelyiségeimet a páciensek igényeinek megfelelően alakítottuk ki. A modern orvosi klinika higiéniás követelményeit kombináltuk egy hangulatos meditációs szoba jellegével. Ennek eleget téve fényterápiával, relaxációs zenével, aroma terápiával és teljes privát szférával rendelkeznek. Rendelőnk továbbá olyan újszerű eszközökkel is felszerelt, mint az elektro-akupunktúrás műszer, lézerakupunktúrás készülék, illetve az állapotfelmérésre használt diagnosztikai eszköz. Kizárólag egyszer alkalmazható, magas minőségű, steril akupunktúrás tűvel dolgozom.